Satamassa autolautat

Satamassa nukkuivat isot valkoiset autolautat turvallista alkukevään unta, ja kaukana majakoiden takana pimeydestä huokailivat raskaat rahtilaivat toisilleen.

Keskiyön jälkeen he kävelivät alas satamaan pitkin sateen riepottamaa kapeaa sivukatua. Neonvalot piirsivät märkään maisemaan nykäyksittäin liikkuvia kiemuroita ja jossakin kaukana pääkadulla liikennevalot pimenivät yksinäisen punaisen auton edestä.

Pojalla oli ollut kiire niin kuin F:lläkin, hän huohotti kippurassa laiturinreunalla. F ei odottanut, ei junakaan. Kaukaa kuului jo kiskojen pahaenteinen vahingonilonien kolina, joka huusi: Et ehdi, myöhästyt, lälläslää, häpeäksi suvulleen, mestatkaa, tuo hirteen nostakaa!

F:n perässä kiiruhti entisten ystävien lauma, joka vaati saada tietää, vaati saada vastauksia, mikä sinulla on, etkö vielä jäisi.
Ei mikään ja en! F huusi olkansa yli. Juna pysähtyi jarrut karjuen ja poika oli viimeinen joka ei myöhästynyt.

Nyt kaikki oli hyvin. Vesi vietteli nilkoissa, houkutteli jättämään kengät ja kaiken muun, tulemaan alas virkistävänviileään vuorovesikotiin kuulemaan valaiden laulua.
Ensin livahdat, sitten katoat, ystävä neuvoi F:ää. Alakannella on keittiö, kokki auttaa!

Risteilijöiden valot välkkyivät ja sokaisivat, ne olivat kaikuja toisesta maailmasta, paremmasta yksilöstä.
Mene nyt tai iäksi jää, ystävä kehotti heti haistettuaan epäröinnin, huusi: Mene! ja heitti laiturinnokasta syvään veteen.

Tikapuut roikkuivat laidan yli, niille astui helposti. Ne koputtivat puista kylkeä jokaisen ylöspäin suuntautuvan liikkeen myötä. Litimärkä ihmisenpentu hieroi kannella kylmästä ja rasituksesta täriseviä raajojaan ja livahti portaisiin kaikkien paitsi yhden katseilta piilossa.

Kokki ei puhunut samaa kieltä ja haisi kalalta, antoi F:lle parhaan paikan nukkua kaminan äärestä. Ikkunassa kaupungin valot katosivat yksi kerrallaan ja jäivät taakse hämärään menneisyyteen, joka tuntui aamulla taas vain unelta muiden joukossa.

………………………………………………………….. Luukku Plus -paketilla pääset eroon tila- ja turvallisuusongelmista. Hanki Luukku Plus ja helpotat elämääsi. http://www.mtv3.fi/luukku

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s